راهنمای نویسندگان

راهنمای نویسندگان نشریه علمی کاوش های فلسفه دین

** نکات بسیار مهم

- از مؤلفان گرامی تقاضا می‌شود جهت تسریع در  فرایند بررسی مقاله و جلوگیری از تاخیر در داوری، هنگام ارسال مقاله به نکات راهنمای نویسندگان دقت بفرمایند.

- نویسندگان محترم، فایل های زیر را باید برای مجله ارسال نمایند:

  • فایل اصل مقاله (بدون نام نویسندگان)
  • فایل مشخصات نویسندگان
  • فرم تعهد نویسندگان(Copyright)
  • فرم تعارض منافع(Conflict of Interest)
  • چکیده مبسوط انگلیسی (بعد از داوری مقاله، می توان ارائه نمود).

- مجله علمی کاوش های فلسفه دین دانشگاه مازندران، تابع قوانین بین المللی کپی-رایت (Copyright) می باشد.  در بهره گیری از مقالات این نشریه، ضروری است که استناد به نام نویسندگان مقالات و نام نشریه صورت پذیرد و در غیر این صورت تخلف از قوانین کپی-رایت می باشد.

- این مجله از سامانه های همانندجوی ایرانداک و سمیم نور برای مشابه یابی استفاده می کند.

- با توجه به آن که طبق آیین نامه ابلاغی معاونت پژوهشی دانشگاه مازندران، داشتن کد ارکید به عنوان یک شناسه منحصر به فرد برای کلیه نویسندگان از الزامات می باشد، با مراجعه به سایت www.orcid.org نسبت به اخذ کد ارکید خود اقدام فرمایید. لطفا در درج صحیح کد ارکید هر نویسنده دقت فرمایید.

- برای مقالات حوزه زیست پزشکی، اخذ و درج کد اخلاق و یا کد IRCT (مرکز ثبت کارآزمایی بالینی) الزامی می باشد. در این مقالات، رعایت ملاحظات اخلاقی، ذکر اخذ رضایت نامه و محرمانگی اطلاعات ضروری است.

- ثبت مقاله فقط از طریق سایت مجله امکان پذیر است.

- مقاله به‌طور هم‌زمان برای سایر مجلات ارسال نگردیده باشد. این نکته در تعهدنامه ذکر می گردد.

- حق هیأت تحریریه مجله، در قبول یا رد مقاله و یا اصلاح نوشتاری و ادبی محفوظ است. عقاید بیان شده و خط‌ مشی‌های اعمال شده توسط نویسندگان، الزاماً بیانگر عقاید و خط مشی‌های هیأت تحریریه نمی‌باشد.

- فایل مشخصات نویسندگان، شامل: عنوان مقاله، نام و نام خانوادگی نویسندگان(با رعایت ترتیب نویسندگان)، وابستگی‌های سازمانی یا affiliation (به ترتیب، به صورت: مرتبه علمی، گروه، دانشکده، دانشگاه، شهر، کشور و پست الکترونیک) است. نویسنده مسئول بایستی با عبارت «نویسنده مسئول» مشخص شود و جزییات بیشتر اطلاعات نویسنده مسئول، شامل شماره فکس و آدرس پستی نیز ذکر گردد. تمام اطلاعات باید در دو بخش و به دو زبان فارسی و انگلیسی ارائه گردند.

- حجم انواع مختلف مقالات به شرح زیر می باشد؛ حجم اعلامی برای مقاله کامل، مربوط به تمام محتوای مقاله (شامل چکیده انگلیسی و فارسی، بدنه اصلی، نتیجه گیری منابع و ... ) می باشد(صرفا چکیده تفصیلی در این مورد برای تعداد کلمات لحاظ نشده است):

نوع مقاله

حجم مقاله کامل (تعداد کلمات)

مقاله پژوهشی اصیل/ تحقیقاتی (Original Article)

4500 تا 7500

مقاله مروری (Review Article)

4000 تا 6000

گزارشات کوتاه

حداکثر 1500

نامه به سردبیر (Letter to Editor)

700 تا 1000

دیدگاه  (Commentary)

1000 تا 2500

 

- آیین نگارش زبان فارسی رعایت شده و از به‌کار بردن کلمات خارجی تا حد امکان خودداری گردد.

- مقالات صرفاً باید به صورت یک فایل  word (ورژن 2003 به بعد) و بدون هرگونه صفحه آرایی، پاورقی، شماره گذاری صفحه یا درج Page Break  ارسال شوند (پی نوشت مجاز می باشد که در این صورت باید، قبل از نتیجه گیری ارائه گردد). برای عبارات فارسی از قلم B Nazanin و برای عبارات انگلیسی، از قلم Times Roman  New با اندازه فونت 12 استفاده گردد. تیترهای مقاله، با همین مشخصات و برجسته (بُلد) شوند. عنوان مقاله، قلم B Nazanin  و با اندازه فونت 15 و برجسته (بُلد) باشد.

- تمام واژه‌‌ها و اصطلاحات علمی انگلیسی که در مقاله به صورت اختصار درج می‌شوند، باید برای بار اول به صورت عبارت کامل در متن ذکر گردیده و اختصار آن در داخل پرانتز آورده شود و واحدهای اندازه‌گیری بایستی از سیستم استاندارد بین‌المللی واحدها (SI) پیروی کند.

 

****************************************************

صفحات اول و دوم مقاله:

محتوای صفحه اول و صفحه دوم مقاله، نظیر و مطابق هم می باشد؛ هر کدام از این صفحات مستقلا شامل عنوان مقاله، چکیده و واژگان کلیدی است؛ صفحه اول به زبان انگلیسی و صفحه دوم به زبان فارسی است.

  • عنوان مقاله باید مختصر، مفید و جامع باشد (حتی‌المقدور بیش از 15 کلمه نباشد).
  • چکیده بین 250 تا 300 کلمه باشد (شامل ضرورت، سوال پژوهش، روش پژوهش، یافته ها).
  • واژگان کلیدی، بین 4 تا 7 کلیدواژه باشد.

 

****************************************************

ساختار متن اصلی ( برای انواع مطالعات قابل پذیرش در این مجله):

فایل متن اصلی مقاله بایستی بر اساس دستورالعمل‌های استاندارد نگارش و آماده‌سازی مقالات مختلف آماده شوند.

انواع مطالعات قابل پذیرش در این مجله بدین شرح است: الف- مقاله پژوهشی اصیل/ تحقیقاتی (Original Article) ب- مقاله مروری (Review Article) ج- گزارشات کوتاه د- نامه به سردبیر (Letter to Editor) ه- دیدگاه  (Commentary).

در ادامه، توضیحات اختصاصی مربوط به هر کدام از این موارد ارائه شده است.

v     الف) مقاله پژوهشی اصیل/ تحقیقاتی (Original Article)

 در این نوع مقالات نتایج یک تحقیق ارائه می گردد.

مقاله پژوهشی اصیل به ترتیب شامل بخش­های زیر است:

1- مقدمه: شامل ضرورت پژوهش، بیان مسئله، سوال پژوهش(به صورت کاملا شفاف)، روش پژوهش، پیشینه، دلیل جدید بودن (نوآوری) و ساختار پژوهش می باشد.

2- بحث: تبیین و توضیحات مباحث

3- نتیجه­ گیری: مقاله باید با یک نتیجه گیری روشن و مختصر در ارتباط با سوال پژوهش، به طوری که از حد نتایج مطالعه فراتر نرود، خاتمه یابد.

4- تعارض منافع: از نویسندگان انتظار می رود که هر گونه منبع پشتیبانی یا ارتباطات تجاری که ممکن است تعارض منافع را در ارتباط با مقاله ارسالی در بر داشته باشد شفاف سازی نماید. تمام منابع مالی حمایت کننده کار بایستی در بخش پیوست انتهای نسخه اصلی بیان شوند.

مشارکت‌های مالی سازمان‌ها یا نهادهای مختلف در تمامی مسائل مربوط به تحقیق (به طور مثال استخدام، مشاوره، مالکیت استخدام و بهره‌های دیگر سهامی، ترتیب بندی ثبت اختراع در صدور مجوز) باید به عنوان تعارض منافع در انتهای فایل متن نسخه اصلی ذکر شود.

در صورت عدم وجود منابع مالی، باید به صورت شفاف ذکر شوند؛ با عبارتی مانند: «طبق اعلام نویسندگان، هیچ گونه تعارض منافعی وجود ندارد».

 5- مشارکت نویسندگان(میزان مشارکت): باید ذکر گردد که هر کدام از نویسندگان چه بخشی از پژوهش را برعهده داشته اند.

احراز سمت نویسندگی مقالات علمی به طور خلاصه منوط به داشتن شروط چهار گانه ذیل به طور هم زمان می باشد:

  • کمک قابل توجه در طراحی مطالعه و تحلیل یا تفسیر داده های آن
  • تهیه پیش نویس مقاله یا اصلاح نمودن آن
  • تصویب نهایی نسخه آماده شده برای چاپ
  • پاسخ گو بودن در تمام جنبه های پژوهش

 6- تقدیر و تشکر: در این بخش نویسندگان می‌توانند از تامین‌ کنندگان نیازهای مالی و امکانات تحقیق و یا افراد دیگری که در انجام تحقیق کمک یا مشارکت نموده‌اند، تشکر و قدردانی نمایند.

 8- منابع: روش دقیق درج اطلاعات منابع، در ادامه توضیح داده شده است. همه منابع باید با فرمت انگلیسی تنظیم شوند.

 

نکته: در سایر انواع مقالات (مروری، گزارشات کوتاه و ...)، برخی بخش ها مانند مقالات اصیل است که از تکرار توضیحات پرهیز خواهد شد.

 

v     ب) مقاله مروری (Review Article)

دسته اول) مقالات مروری نظام مند و متاآنالیز (Systematic Review and Meta-Analysis) و مقالات مروری نظام مند بدون انجام متاآنالیز (Systematic Review):

برای نگارش مقاله از راهنمای PRISMA استفاده نمایید و تمامی بخش های منطبق با این راهنما را در مقاله خود گزارش نمایید.  حداکثر تعداد کلمات 4000 کلمه می باشد. می توان از شکل، جداول و نمودار استفاده کرد.

 این نوع مقاله، باید شامل بخش های زیر باشد:

1. عنوان (در عنوان کلمه Systematic Review یا Systematic Review and Meta-Analysis قید شود)

2. چکیده ساختارمند داشته باشد (زمینه و هدف، مواد و روش ها، یافته ها، نتیجه گیری، واژگان کلیدی)

3. مقدمه

4. مواد و روش ها (بر اساس راهنمای PRISMA فلوچارت تهیه شود). استراتژی جستجو، کلمات کلیدی مورد استفاده، پایگاه های مورد جستجو و ... مشخص شوند.

5. یافته ها (بیان مفاهیم و مطالب اصلی با استفاده از عناوین مورد نیاز (Heading and subheading) یا همان تیتر بندی مطالب می تواند انجام شود).

6. بحث

7. نتیجه گیری

8. تشکر و قدردانی

9. سهم نویسندگان

10. تضاد منافع

11. منابع (تعداد منابع مورد استفاده سقف ندارد ولی ترجیحا بیش از 100 رفرنس نباشد و همه رفرنس ها باید با فرمت انگلیسی تنظیم شوند).

 

دسته دوم) مقالات مروری بدون انجام مرور نظام مند (Narrative Review):

در این نوع مقالات، حداکثر تعداد کلمات 6000 کلمه می باشد. می توان از شکل، جداول و نمودار استفاده کرد.

 

این نوع مقاله، باید شامل بخش های زیر باشد:

1. عنوان

2. چکیده بدون ساختار

3. مقدمه

4. بیان مفاهیم و مطالب اصلی با استفاده از عنوان مورد نیاز (Heading and subheading) یا همان تیتر بندی مطالب

5. نتیجه گیری

6. تشکر و قدردانی

7. سهم نویسندگان

8. تضاد منافع

9. منابع (تعداد منابع مورد استفاده سقف ندارد ولی ترجیحا بیش از 100 رفرنس نباشد و همه رفرنس ها باید با فرمت انگلیسی تنظیم شوند).

 

v     ج)گزارشات کوتاه

مقالات تحقیقاتی می توانند با فرمت گزارش کوتاه منتشر شوند. چکیده بدون ساختار در این بخش نباید بیشتر از 150 کلمه باشد. ساختار نسخه اصلی بایستی حاوی حداکثر 1500 کلمه باشد. جداول و اشکال باید محدود به 2 مورد شود و منابع نباید بیش از 15 مورد باشند.)

 

v     د) نامه به سردبیر (Letter to Editor)

در این نوع از مقالات، تمام مراسلات برای چاپ در نظر گرفته خواهد شد  و اگر شامل انتقاد سازنده در مورد مقالات قبلی چاپ شده در مجلات دانشگاه مازندران باشند، در تمامی موارد حق پاسخ‌دهی برای نویسندگان محفوظ خواهد بود. همچنین گزارشات تحقیقات محدود می‌توانند در قالب یک نامه ارسال گردند. نامه به سردبیر معمولا در رابطه با یک موضوع خاص و یا در مورد موضوعی که در شماره های قبلی مجله چاپ شده است نوشته می شود. نامه به سردبیر شامل عنوان، متن مقاله، تضاد منافع و رفرنس است و فاقد چکیده، جدول، شکل یا نمودار  می باشد. طول نامه باید بین 700 تا 1000 کلمه باشد. حداکثر تعداد رفرنس ها باید 20 مورد باشد.

 

v     ه) دیدگاه  (Commentary)

جهت بحث و اظهار نظر درباره یک موضوع خاص در نظر گرفته شده است که اگر اصل مقاله به زبان فارسی باشد فقط خلاصه مقاله انگلیسی ضروری است. لازم است تعداد کلمات آن بدون احتساب منابع 2500-1000 باشد.

 

****************************************************

شیوه تنظیم استنادات (ارجاعات):

قالب استناد APA به جای نوشتن یادداشت یا پاورقی به استناد در متن نیاز دارد. استنادات (ارجاعات) به صورت «درون متنی» است. شامل: (نام نویسنده، تاریخ انتشار، شماره جلد، شماره صفحه).

مثال:

(Gonzale, 2019, p 56)

(جوادی، 1399، ج5، ص 105)

 

  • نحوه استناد به انواع مختلف مقالات بر اساس تعداد نویسنده آنها:

نوع نویسنده

نحوه استناد (مثال از منابع فارسی و انگلیسی)

یک نویسنده

(Gonzale, 2019, p 56)

(جوادی، 1399، ص 220)

دو نویسنده

(Gonzale  &Jones, 2019, p 56)

(جوادی و محمدی، 1399، ص 220)

سه نویسنده و بیشتر

(Gonzale et al., 2019, p 56)

(جوادی و سایرین، 1399، ص 220)

 

  • نحوه استناد، بدون شماره صفحه: اگر بخش خاصی از یک سند را که شماره صفحه ندارد ذکر کردید، پاراگراف (para) یا عنوان بخشی را با شماره پاراگراف اضافه کنید. از شماره پاراگراف یا عنوان بخش با شماره پاراگراف استفاده کنید؛ مثال:

(Myers, 2000, para. 5)

(Beutler, 2000, Conclusion section, para.1)

 

****************************************************

شیوه تنظیم منابع:

در انتهای مقاله، در بخشی به نام "منابع"، اطلاعات کامل منابع، به ترتیب حروف الفبا و به شرح زیر ذکر می شود. در این مجله، سبک رفرنس نویسی APA (انجمن روانشناسی آمریکا)، ملاک است.

 

------------ الف) کتاب های غیرالکترونیکی

- با یک نویسنده:

نام خانوادگی نویسنده و حرف اول اسم کوچک ایشان (سال انتشار). عنوان (به صورت ایتالیک). شهر محل انتشار: نام انتشارات

 

نام انتشارات

 

 

شهر انتشار

 

 

عنوان (به صورت ایتالیک)

 

 

سال انتشار

 

 

نام خانوادگی نویسنده، حرف اول اسم کوچک ایشان

 

 

 

Kimmel, M. (2007). The gendered society. Oxford: Oxford University Press.

 

- با دو نویسنده یا بیشتر:

DiFonzo, N. & Bordia, P. (2007). Rumor psychology: Social and organizational approaches. Washengton: American Psychological Association.

- با نویسندگان گروهی یا یک انجمن:

American Sociological Association. (1975). Approaches to the study of social structure. New York: Free Press. 

- کتاب ویرایش شده:

Rhodewalt, F. (Ed.). (2008). Personality and social behavior.Ann Arbor: Psychology Press.

 

------------ ب) کتاب های الکترونیکی (eBooks)

- با شناسه دیجیتال doi:

Gillam, T. (2018). Creativity, wellbeing and mental health practice. Wiley Blackwell.
https://doi.org/10.1007/978-3-319-74884-9

- بدون شناسه doi (شبیه کتاب چاپی رفرنس داده می شود):

Lauwers, J., Opsomer, J. & Schwall, H. (Eds.). (2018). Psychology and the classics: a dialogue of
disciplines.
De Gruyter.

- کتاب موجود در یک وب سایت:

Sanger, M. (2000). Woman and the new race. Bartleby.com. http://www.bartleby.com/1013/ (Original work published 1920).

 

- فصل های یک کتاب:

Levi-Strauss, C. (1971). Totem and caste. In F. E. Katz (Ed.), Contemporary sociological theory (pp. 82-89). Random House.

 

------------  ج) بخشی از کتاب مرجع آنلاین (دائره المعارف، فرهنگ لغت، کتاب راهنما):

- آنلاین و با doi

Watkins, M. (2013). Mind-body problem. In H. Pashler (Ed.), Encyclopedia of the mind. SAGE.
http://dx.doi.org/10.4135/9781452257044.n191

 

 - آنلاین و بدون doi

Shevell, S. K. (2000). Color vision. In A. E. Kasdin (Ed.), Encyclopedia of psychology (Vol.2, pp.182-186). Oxford University Press.

 

------------  د) مقاله: 

- مقاله با doi:  

نام خانوادگی نویسندگان و حرف اول اسم کوچک ایشان(سال انتشار). "عنوان مقاله". عنوان نشریه (به صورت ایتالیک)، دوره (شماره)، صفحات، شناسه دیجیتال (doi)

 

نام خانوادگی نویسندگان و حرف اول اسم کوچک ایشان

 

 

سال انتشار

 

 

عنوان مقاله، داخل " ... "

 

 

عنوان نشریه (به صورت ایتالیک)

 

 

Klimonske, R., & Palmer, S. (1993). "The ADA and the hiring process in organizations". Consulting Psychology Journal: Practice and Research, 45(2), 10-36. https://doi.org/10/1037/1061-4087.45.2.10

 

 

دوره (شماره)

 

صفحات

 

شناسه دیجیتال (doi)

             

 

- مقاله بدون doi:

Scroggins, W. A., Thomas, S. L., & Morris, J. A. (2008). "Psychological testing in personnel selection, Part II: The refinement of methods and standards in employee selection". Public Personnel Management, 37(2), 185-199.

 

- مقالات با دو نویسنده یا بیشتر (تا 20 نویسنده)

Klimonske, R., & Palmer, S. (1993). "The ADA and the hiring process in organizations. Consulting". Psychology Journal: Practice and Research, 45(2), 10-36. doi:10.1037/1061-4087.45.2.10.

 

- مقالات با بیشتر از 20 نویسنده:

اگر مقاله ای دارای 21 نویسنده یا بیشتر است، 19 نویسنده اول را لیست کنید، سپس یک جاخالی (…) و سپس نام خانوادگی و اولین حروف اول نویسنده آخر را وارد کنید.

 

Wolchik, S. A., West, S. G., Sandler, I. N., Tein, J., Coatsworth, D., Lengua, L., Johnson, A., Ito, H.,
Ramirez, J., Jones, H., Anderson, P., Winkle, S., Short, A., Bergen, W., Wentworth, J., Ramos, P.,
Woo, L., Martin, B., Josephs, M., … Brown, Z. (2005). "Study of the brain". Psychology Journal
32(1), 1-15. doi:10.1037/1061-4087.45.1.11

 

 ------------  و) مقالات روزنامه:

- آنلاین، از یک پایگاه داده (توجه داشته باشید: نشانی اینترنتی یا نام پایگاه داده را وارد نکنید).

 

  

- از یک وب سایت، بدون نویسنده:

It’s subpoena time. (2007, June 8). New York Times. https://www.nytimes.com/2007/06/08/opinion/08fri1.html

- نسخه چاپی:

Jones, S. (1997, October 19). Hit-and-run suspect commits suicide. New York Times, p. 17.

 

 

------------ ه) وب سایت:

 

 

- نام سازمان به عنوان نویسنده:

National Institutes of Mental Health. (2015, May). Anxiety disorders.
http://www.nimh.nih.gov/health/topics/anxiety-disorders/index.s

 توجه: وقتی نویسنده و نام وب سایت یکی است، نیازی نیست که آن را به عنوان نام وب سایت لیست کنید.

 

 - بدون نویسنده، بدون تاریخ:

What is psychology? (n.d). BestPsychologyDegrees.com. https://www.bestpsychologydegrees.com/what-ispsychology/

 

توجه: فقط در صورتی تاریخ بازیابی را وارد کنید که اطلاعات صفحه برای تغییر در طول زمان طراحی شده باشد. همچنین اگر چندین صفحه وب را از یک وب سایت ذکر می کنید، باید یک مرجع جداگانه برای هر صفحه وب ایجاد کنید. اگر می خواهید وب سایت را به طور کامل ذکر کنید، فقط آن را در متن با URL داخل پرانتز ذکر کنید. آن را در منابع خود وارد نکنید.

 

- در صورت استفاده از نرم افزار اندنوت، می توانید آخرین نسخه APA را از تارنمای ذیل دریافت دارید:

https://endnote.com/style_download/apa-7th-american-psychological-association-7th-edition/

نکات مهم:

  • §         اطلاعات تمامی منابع (اعم از فارسی، انگلیسی، عربی و سایر زبان ها)، باید به طور کامل به زبان انگلیسی ثبت باشد. 
  • §         در مورد منابع غیر انگلیسی، در پایانِ اطلاعات هر منبع، زبان اصلی آن در کروشه  [in ….] ذکر می شود. به عنوان مثال اگر منبع فارسی زبان باشد، ذکر می شود [In Persian]. اگر منبع، به زبان عربی باشد، ذکر می شود [In Arabic].
  • §         عنوان کتب غیر انگلیسی، ابتدا به صورت فینگلیشی (آوا نویسی) وارد شوند (و بلافاصله داخل پرانتز ترجمه انگلیسی بیاید).

عنوان مقالات غیرانگلیسی، به صورت کامل به انگلیسی ترجمه شوند(بدون نیاز به آوا نویسی).

عنوان منابع انگلیسی هم به همان صورت انگلیسی وارد می شوند.

مثال برای کتاب غیر انگلیسی:

Mulla sadra, M.(1961). Resaleh-e se asl (Treatise on three principles). Tehran: Tehran University Press [In Persian].

Mulla sadra, M.(1984). Mafatih Al-gheyb (Keys of invisible). Tehran: Institute of Cultural Studies and Research [In Arabic].

 

  • §         تاریخ تمام منابع باید به میلادی تبدیل شود. استنادات داخل متن نیز باید بر اساس همین تاریخ میلادی باشند.
  • §         نویسندگان محترم می توانند برای ارسال اولیه مقاله و شروع داوری، (مانند رویه های برخی مجلات فعلی)، لیست منابع را به زبان فارسی و تاریخ های هجری ارائه نمایند. ولیکن پس از داوری، اعطای گواهی پذیرش و چاپ، منوط به اعمال این موارد (اصلاح منابع به زبان انگلیسی و تاریخ میلادی) می باشد.
  • §         در صورتی که از یک نویسنده و در یک سال، بیش از یک اثر به چاپ رسیده و مورد استناد قرار گرفته باشد، این آثار، با حروف a و b و ... از یکدیگر متمایز می شوند.
  • §         در فهرست منابع، منابع شماره گذاری نمی شوند.

 

****************************************************

ساختار چکیده مبسوط انگلیسی:

نویسنده ملزم است پس از تایید مقاله (پس از داوری و پیش از اعطای پذیرش)، چکیده ای حاوی 700 تا 1000 واژه از مقاله خود تحت عنوان "چکیده مبسوط انگلیسی" تهیه و برای مجله ارسال نماید.

 ساختار چکیده مذکور باید به شکل زیر باشد:

1- مقدمه (Introduction)

2- روش مطالعه (Methods)

3- یافته ها (Results)

4- نتیجه گیری (Conclusion)

5- منابع مالی (Funding)

6- سهم نویسندگان (Authors' contribution)

7- تعارض منافع (Conflict of interest)

8- تقدیر و تشکر (Acknowledgments)

9- منابع (References)

لازم به ذکر است که حداکثر یک جدول و یا نمودار می­تواند در قسمت چکیده مبسوط وجود داشته باشد. منابع در چکیده مبسوط، صرفا چند مورد محدود از مهمترین منابع ذکر شود.

نکته: در صورت عدم  وجود منابع مالی برای یک مقاله، بایستی عبارت "There is no funding support" در مقابل آیتم شماره 5، ذکر گردد. همچنین در صورت عدم وجود تعارض منافع، بایستی عبارت "A

uthors declared no conflict of interest" در مقابل آیتم شماره 7 ذکر گردد.